Κρυολιπόλυση - Λιπογλυπτική ICE SCULPTOR SYSTEM

 Η δερματολόγος 'Aρτεμις Πινακουλάκη Λεούση λύνει τις απορίες μας για την κρυολιπόλυση-κρυογλυπτική:
 

 

 Τι είναι η Κρυολιπόλυση ;

Είναι μια πρόσφατη, πολύ δημοφιλής σε όλο τον κόσμο μέθοδος ελάττωσης του τοπικού επιφανειακού λίπους, μέσω προγραμματισμένης και ελεγχόμενης ψύξης των λιποαποθηκών του ανθρώπινου σώματος (κοιλιά, “ψωμάκια”, κλπ).
 
Αυτό επιτυγχάνεται με ειδικές συσκευές κρυολιπόλυσης.
Στο ιατρείο μας στον Πειραιά, χρησιμοποιούμε μια πολύ δοκιμασμένη, ασφαλέστατη και πολύ αποτελεσματική συσκευή, το Ice Sculptor System.
Ο χρόνος εφαρμογής σε κάθε περιοχή είναι 40-45 λεπτά, ενώ υπάρχει δυνατότητα ταυτόχρονης θεραπείας περισσότερο από 2 περιοχών.
 

Είναι ασφαλή μέθοδος η κρυολιπόλυση; Μπορεί μακροπρόθεσμα να προκαλέσει βλάβη;

Η ελεγχόμενη ψύξη, ενώ αφήνει ανέπαφους τους γύρω ιστούς, προκαλεί εκλεκτική καταστροφή μόνο του λιπώδους ιστού.
Από την δεύτερη μέρα μετά την κρυολιπόλυση, παρατηρείται έναρξη της φλεγμονής, μέχρι την 30η μέρα παρατηρείται ολοένα και μεγαλύτερη ελάττωση του μεγέθους των λιποκυττάρων και όλο και μεγαλύτερη συνάρθροιση των κυττάρων της φλεγμονής, τα οποία φαγοκυτταρώνουν τα κατεστραμμένα λιποκύτταρα.
 
Η μέθοδος είναι απόλυτα ασφαλής τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα.
 
Έχει λάβει έγκριση από τον Αμερικάνικο Οργανισμό Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA approved) το 2010 και δεν προκαλεί μακροχρόνιες βλάβες όπως π.χ στα περιφερικά νεύρα.
 
Δεν παρατηρήθηκε αύξηση των λιπιδίων του αίματος ούτε και ηπατική βλάβη.
Βεβαιως, όσες-όσοι επιθυμούν να υποβληθούν στη θεραπεία αυτή θα πρέπει να αξιολογηθούν πρώτα από τον ειδικό δερματολόγο, πράγμα που σημαίνει : λεπτομερής λήψη ιστορικού και κλινική εξέταση, προκειμένου να αποκλειστούν όσοι έχουν παθήσεις που προκαλούνται ή επιδεινώνονται από το ψύχος, π.χ σύνδρομο Raynaud, κνίδωση εκ ψύχους, αυτοάνοσες δερματολογικές παθήσεις σε έξαρση, σκληροδερμία, κρυοσφαιριναιμία, κύηση, θηλασμός, πρόσφατη επέμβαση στην υπό θεραπεία περιοχή.
 

Θα χρειαστώ τοπική ή άλλη αναισθησία; 

Η κρυολιπόλυση δεν απαιτεί εισαγωγή σε νοσοκομείο, νυστέρι, φαρμακευτική αγωγή και χρόνο ανάρωσης. Είναι μέθοδος λιπόλυσης και λιπογλυπτικής, απόλυτα ανώδυνη και μη επεμβατική.
 

Σε πόσο χρόνο θα έχω αποτελέσματα;

Η κρυολιπόλυση δρα σταδιακά.
Τα αποτελέσματα γίνονται ορατά 15-30 ημέρες μετά την πρώτη εφαρμογή. Ενώ η διαδικασία απομάκρυνσης των λιποκυττάρων συνεχίζεται σταδιακά επί 2 περίπου μήνες.
Μπορεί να χρειαστούν 12-16 εβδομάδες για να πετύχουμε το μέγιστο κλινικό αποτέλεσμα από μια μόνο θεραπεία, που σημαίνει 20-25% ελάττωση του πάχους του επιφανειακού λίπους στη θεραπευόμενη περιοχή.
Ως εκ τούτου, αν απαιτείται περαιτέρω ελάττωση του λίπους θα πρέπει να προγραμματιστούν επιπλέον εφαρμογές στην ίδια περιοχή.
Είναι πολύ σηματικό να λαμβάνουμε αρκετό νερό και υγρά καθόλη τη διάρκεια της θεραπείας.
 

Μπορώ παράλληλα να αθλούμαι και ποιές άλλες μέθοδοι συνδυάζονται με την κρυολιπόλυση;

Όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά συνιστάται άθληση και ισορροπημένη διατροφή.
 
Στο ιατρείο μας στον Πειραιά, η κρυολιπόλυση ιδανικά συνδυάζεται με πρεσσοθεραπεία για πιο αποτελεσματική απομάκρυνση της λέμφου, καθώς και με συνεδρίες ραδιοσυχνοτήτων RF Venus Versa που προκαλούν σύσφιξη του δέρματος και παραγωγή κολλαγόνου.
 
 

Η κρυολιπόλυση εφαρμόζεται τους θερινούς μήνες; Υπάρχει πρόβλημα με την έκθεση στον ήλιο;

Η εφαρμογή της κρυολιπόλυσης δεν διακόπτεται τους θερινούς μήνες, ούτε προκαλεί φωτοτοξικότητα ή φωτοαλλεργία.
Στο ιατρείο μας έχουμε το Ice Sculptor System δεν προκαλεί ιατρικής ή αισθητικής φύσης προλήματα κατά την εφαρμογή του, όπως μόλωπες ή οιδήματα.
Αμεσο ερύθημα μετά την εφαρμογή είναι αναμενόμενοκαι υποχωρεί πολύ γρήγορα.
 
 

Προτεινόμενα Πρωτόκολλα Λιπογλυπτικής στο ιατρείο μας στον Πειραιά :

 
Ice Sculptor System
2-5 εφαρμογές ανά 30 ημέρες
Ραδιοσυχνότητες RF diamond polar-octapolar Venus Versa
8-12 εφαρμογές ανά 7 ημέρες
Πρεσσοθεραπεία
1 ανά εβδομάδα