Εμφυτεύματα Υαλουρονικού

 

 

 

 

Τι είναι το Υαλουρονικό Οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ (ΥΟ) είναι ένας φυσικός πολυσακχαρίτης, που βρίσκεται στην εξωκυττάρια θεμέλια ουσία των ιστών όλων των ζώων. Είναι δηλαδή μια γλυκοζαμινογλυκάνη, δομικά, φυσικά, χημικά και βιολογικά ταυτόσημη σε όλους τους ιστούς όλων των ζώων, πράγμα το οποίο την καθιστά την ιδανική ουσία για χρήση ως βιολογικό υλικό στην ιατρική και την αισθητική. Υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ των εμφυτευμάτων ΥΟ που διατίθενται στην αγορά, τα πιο σύγχρονα ωστόσο είναι βιοσυνθετικά προϊόντα.
Ο ρόλος του ΥΟ στον οργανισμό είναι η δομική στήριξη και η ενυδάτωση των ιστών, καθώς έχει την ικανότητα να κατακρατά μεγάλες ποσότητες νερού (1.000 φορές το βάρος του).
Με την πάροδο του χρόνου, είτε μέσω της φυσιολογικής διαδικασίας της γήρανσης, είτε μέσω της έκθεσης σε περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως η ρύπανση και η ηλιακή ακτινοβολία, οι φυσικές αποθήκες του ΥΟ στο σώμα αποδομούνται και καταστρέφονται, το δέρμα χάνει τον όγκο του και εμφανίζονται οι ρυτίδες.

 

Ποιές είναι οι ενδείξεις του ΥΟ;

  • ανανέωση του δέρματος του προσώπου, ντεκολτέ, άκρων χειρών
  • αποκατάσταση του όγκου του προσώπου
  • διόρθωση ρυτίδων του προσώπου
  • ρινοπαρειακές αύλακες
  • διόρθωση ατελειών του περιγράμματος του προσώπου
  • διαμόρφωση των χειλέων
  • διατάσιμες ατροφικές ουλές ακμής του προσώπου

 

Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος δεν είναι μόνιμα:

Όπως το φυσικό υαλουρονικό οξύ, το συνθετικό υαλουρονικό οξύ από τη στιγμή που θα εμφυτευτεί στο δέρμα θα αποδομηθεί σταδιακά και θα απορροφηθεί από το σώμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις διαρκεί από 9 μήνες ως ένα έτος.

 

 

Ποιές οι ανεπιθύμητες ενέργειες που μπορώ να αναμένω;

Συνιστάται η χρήση προσωρινών ενέσιμων εμφυτευμάτων ΥΟ, διότι η εφαρμογή τους είναι ασφαλής , χαμηλού κόστους και με ελάχιστη ταλαιπωρία του ασθενούς.
Ελαφρό παροδικό πρήξιμο και κοκκινίλα ή εκχύμωση θεωρούνται αναμενόμενα στις περισσότερες περιπτώσεις για τα οποία δεν χρειάζεται να ανησυχεί ο ασθενής. Αλλεργικές αντιδράσεις επίσης μπορούν να συμβούν, αλλά είναι εξαιρετικά σπάνιες.