Μεσοθεραπεία

 

 

Τι πρέπει να ξέρεις για την Μεσοθεραπεία:

 Τα τελευταία χρόνια εφαρμόζεται ευρύτατα για την πρόληψη του γήρατος, την ανανέωση του γηρασμένου δέρματος, την ενυδάτωση, λεύκανση, σύσφιξη του δέρματος του προσώπου και του ντεκολτέ, αλλά και σε θεραπείες σώματος για λιπόλυση και θεραπεία κυτταρίτιδας. Πολύ καλά αποτελέσματα επίσης, έχουμε στην θεραπεία των ουλών της Ακμής, αλλά και σε ορισμένους τύπους ενεργού Ακμής. Οι ραβδώσεις συμπληρώνουν τις ενδείξεις της μεσοθεραπείας.

 

 

Η μεσοθεραπεία στην Αισθητική Δερματολογία είναι μία μέθοδος κατά την οποία διοχετεύουμε μικρές ποσότητες φαρμακευτικών ουσιών όπως υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα και άλλες θρεπτικές και αντιοξειδωτικές ουσίες με την τεχνική των μικροενέσεων στο χόριο, το μεσαίο στρώμα του δέρματος, είτε στην επιδερμίδα αναλόγως του επιθυμητού αποτελέσματος.

 

 

Οι παραπάνω ουσίες τρέφουν το δέρμα και το αναζωογονούν. Επίσης προάγεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης με τον ερεθισμό των ινοβλαστών και διεγείρεται ο μεταβολισμός. Η προσθήκη υαλουρονικού οξέος συγκρατεί το νερό στους ιστούς με αποτέλεσμα τη βαθιά ενυδάτωση του δέρματος. Επίσης, βελτιώνεται η αιματική κυκλοφορία στο δέρμα, που γίνεται πιο σφικτό, ελαστικό, λαμπερό και ακτινοβολεί.

 

 

 

 

 Η μεσολιποθεραπεία είναι εναλλακτική λύση στην λιποαναρρόφηση και μακράν το πιο δημοφιλές είδος μεσοθεραπείας. Γίνεται με την ένεση φωσφατιδυλοχολίνης με ή χωρίς συνδυασμό άλλων ουσιών που επιτυγχάνουν την απώλεια βάρους, την απομάκρυνση εντοπισμένου λιπώδους ιστού και της κυτταρίτιδας.

Απαιτούνται 4-6 συνεδρίες με μεσοδιάστημα ενός μήνα.

 

 

 

Τα διαλύματα που χρησιμοποιούνται στη μεσοθεραπεία, μπορούν να εξατομικευτούν ανάλογα με το άτομο και τον επιδιωκόμενο στόχο.

Έτσι, ελαχιστοποιούνται οι ανεπιθύμητες ενέργειες και οι φαρμακευτικές αλληλεπιδράσεις. Μετά από χειρουργικές επεμβάσεις, απαιτείται  χρόνος ανάρρωσης 1-2 εβδομάδων, μετά από μεσοθεραπεία απαιτείται ελάχιστος έως καθόλου χρόνος αποκατάστασης, ενώ οι επίδεσμοι και η περιοχική αναισθησία είναι περιττή.

 

Συνήθως, απαιτούνται περίπου 4-6 θεραπείες κάθε 15 – 20 ημέρες.