Λεύκανση

 

 

Το GentleLase της Αμερικάνικης εταιρίας Candela, τελευταίας γενιάς ιατρικό Alexandrite Laser, είναι εξειδικευμένο στην αποτρίχωση, την αφαίρεση γεροντικών κηλίδων, εφηλίδων και δυσχρωμιών προσώπου και σώματος, υπερκερατώσεων και την απομάκρυνση ευρυαγγειών μπλε χρώματος και cherry αιμαγγειωμάτων.

Εκπέμπει μήκος κύματος στα 755 nm, όπου απορροφάται επιλεκτικά από τη μελανίνη. Με το Laser Alexandrite επιτυγχάνουμε θερμική καταστροφή μόνο του χρωμοφόρου – στόχου (μελανίνης) μέσω της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης, χωρίς να επηρεάζονται οι γύρω ιστοί.

 

Ποιες περιοχές μπορώ να θεραπεύσω;

Εφαρμόζεται στις γεροντικές κηλίδες, τις ηλιακές εφηλίδες, στις δυσχρωμίες και υπερκερατώσεις προσώπου, άκρων χειρών, στήθους και ράχης και για την απομάκρυνση ευρυαγγειών μπλε χρώματος και cherry αιμαγγειωμάτων.

 

Ποια είναι η αίσθηση κατά τη διάρκεια της συνεδρίας;

Οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν ένα μικρό στιγμιαίο τσίμπημα και δροσιά από τον ψεκασμό του κρυογόνου.

 

Υπάρχουν παρενέργειες;

Όταν το Laser χρησιμοποιείται από άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο θεραπευτή – χειριστή δεν έχουμε καμία παρενέργεια.

 

Υπάρχουν αντενδείξεις;

  • Η ύπαρξη φωτοδερματίτιδας και φωτοευαισθησίας αποτελούν σχετικές αντενδείξεις, γι” αυτό και συστήνεται δοκιμαστικό πριν ξεκινήσουμε τις θεραπείες.
  • Η συστηματική χορήγηση φωτοευαισθητοποιών φαρμάκων, όπως είναι η ισοτρετινοΐνη και κάποια αντιβιοτικά. Μετά από 6 μήνες διακοπής τους, μπορούμε να ξεκινήσουμε τις εφαρμογές Laser.
  • Το μαύρισμα και η ηλιοθεραπεία απαγορεύεται πριν και μετά τις συνεδρίες, καθώς και η χρήση αυτομαυριστικών κρεμών ή solarium.
  • Εάν υπάρχει ιστορικό επιχείλιου έρπητα, συνιστάται ειδική ανθερπητική αγωγή από την ιατρό πριν τη συνεδρία στο πρόσωπο.
  • Κατά την εγκυμοσύνη δεν εφαρμόζουμε το Laser στην κοιλιακή χώρα και την περιοχή του μπικίνι.

 

Τέλος, το Laser δεν έχει καμία επίδραση σε ιστούς του δέρματος που δεν περιέχουν μελανίνη, όπως οι λεμφαδένες και ο μαζικός αδένας (μαστός).